Relaxatietherapie

TRE & Relaxatie

Relaxatie
Voeling met je unieke zelf

Je hebt nood aan ontspanning maar je weet niet hoe? Of kan je wel al ontspannen maar ben je op zoek naar meer mogelijkheden? Bij Bodymindtalk kan je terecht voor zowel individuele relaxatie als ontspanningsavonden in groep.

De gebruikte technieken zijn ademhalingsoefeningen, lichaamsgerichte oefeningen, visualisaties, meditaties,... Tijdens elke sessie leer jij terug voeling krijgen met je eigen unieke zelf.

Meer weten?

Contacteer mij

"TRE helpt mij om beter om te gaan met stressvolle situaties. Telkens ik de spanning voel opkomen verplicht ik mezelf om mijn oefeningen te doen en het gaat steeds beter. Sinds ik regelmatig oefen is mijn hoofdpijn heel veel verminderd."

- Een klant aan het woord

TRE
Tension Releasing Excercises

Hoor ik je nu denken "Wat is dat voor een raar beest?" TRE staat voor Tension Releasing Exercises. Het is een manier om je fysieke grenzen te leren voelen en je overtollige stress en spanning letterlijk van je af te schudden. Eens je die grens weer kan voelen zal je ook gemakkelijker in staat zijn om op eender welk vlak je grens te trekken en op te komen voor jezelf. De goal is dat je weer voluit gaat leven met minder stress.

Bomen laten in de herfst hun bladeren vallen om zich voor te bereiden op hun verdere groei, planten laten uitgebloeide bloemen of een te veel aan water gewoon los en dieren schudden alle overtollige spanning van zich af. Wist je dat jouw lichaam ook gemaakt is om stress en spanning los te laten?

Je leert een aantal eenvoudige en zachte fysieke oefeningen die je natuurlijke trilreflex uitlokken. Daarna neemt je lichaam het werk vanzelf over. Het begint te trillen en maakt oude wonden op een langzame manier los zodat ze kunnen geheeld worden. Praten over je opgelopen stress en vastzittende blokkades mag maar hoeft niet als je er geen zin in hebt. Doordat je lichaam weet welke spanning het wanneer moet aanpakken en je het trilproces zelf kan stoppen als het te veel wordt is het een veilige manier om met spanning om te gaan. Tijdens en na het trillen ontstaat er een diepe ontspanning.

Als je regelmatig TRE beoefent ervaar je na een tijdje verandering in oude patronen. Je bekomt een betere nachtrust, ervaart meer veerkracht en energie, hebt minder nek-, rug- of schouderklachten, minder vaak last van migraine, minder angsten, een dieper gevoel van ontspanning,...

Meer weten?

Contacteer Bodymindtalk
TRE
Tension Releasing Excercises
Ook nood aan een ├ęchte individuele aanpak?
Contacteer mij